Britanski ambasador napustio salu tokom Tačijevog govora

Ambasador Velike Britaniije u Prištini Rori O' Konel napustio je salu tokom govora Hašima Tačija, prenose prištinski mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2017.

15:09

Britanski ambasador napustio salu tokom Tačijevog govora
Foto: Screenshot

Kako navode, britanski ambasador je to uradio nakon što je predsednik rekao da međunarodna zajednica nije ispunila obećanja data Kosovu.

Na predstavljanju izveštaja "Percepcija javnog mnjenja o radu i mandatu Specijalnog suda za Kosovo", Tači je ocenio da je formiranje Specijalnog suda "kap pravde u moru nepravde", navodi Radio KiM.

Tači je rekao da je formiranje Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK došlo pod pritiskom međunarodne zajednice i ponovio je "borba OVK bila pravedna".

Tači je rekao da taj sud neće suditi za zločine "koje su počinili Srbi" tokom sukoba na Kosovu.

"Kosovo je održalo svoju reč, a međunarodna zajednica nije", rekao je Tači, nakon čega je britanski ambasador napustio salu.

Iz ambasade Velike Britanije u Prištini rekli su da ta zemlja podržava napore predsednika Tačija u smeru pomiranja i pravde, ali da je O'Konel "morao da napusti salu".

U saopštenju britanske ambasade se navodi da je ambasador prošle nedelje javno pohvalio Tačijeve napore, te da je i prisustvo ambasadora na predstavljanju izveštaja bilo u tom cilju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: