Vučić: Uskoro 10 operabilnih "migova", zahvaliću se Putinu

Srbija će uskoro imati operabilnih 10 "migova 29", što je, u poređenju sa regionom, ubedljivo najznačajniji broj i na tome se neće stati.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 05.10.2017.

14:01

Vučić: Uskoro 10 operabilnih
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

To je izjavio predsednik Republike Aleksandar Vučić i dodao da je želja da se građani osećaju sigurno.

On je naglasio da će u petak imati važan telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

"Zahvaliću se na pomoći, jer smo to dobili pod najpovoljnijim mogućim uslovima, a mi ćemo nastaviti da jačamo svoju armiju", rekao je predsednik Srbije.

"Mi nikakve sukobe nećemo i ne želimo, ali hoćemo da budemo sigurni da smo u stanju da zaštitimo, sačuvamo i odbranimo našu zemlju", rekao je Vučić, nakon otvaranja fabrike u Rumi.

Stanje u vojsci, smatra predsednik, neuporedivo je bolje nego što je bilo ranije, a podsetio je da, kada je on postao ministar odbrane, tada nije bio nijedan MiG 29.

"Imali smo jedan plus jedan MiG 21, kao i dva MiG-a 29 van resursa. Nemojte da zaboravite da sam više puta rekao da sam bio izložen podsmesima i napadima kako nikada neće stići ti Migovi, videli ste da ih nisam čak čekao na aerodromu, zato što se podrazumeva da, kada narodu i građanima kažem da sam se dogovorio sa predsednikom Putinom, to znači da će to biti urađeno", rekao je predsednik.

Vojnici će biti zadovoljniji, ističe Vučić i kaže da će imati "značajno, veoma značajno povećanje plata".

"Da li je to dovoljno? - Nije, ali i sledeće godine, kada dođe kumulativno, kada računate, biće značajno više. Oni nemaju manje u odnosu na ono što su imali pre smanjenja, sada će imati značajno više, tako da verujem da je vojska danas mnogo jača, a vi ćete imati priliku 20. oktobra da vidite kako treba da izgleda opremljeno 1.500 vojnika naše specijalne brigade, ali videćemo da li će biti još nekih", rekao je Vučić.

"Mislim da Kosovo neće konkurisati za Unesko u narednim godinama"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da Kosovo neće konkurisati za članstvo u Unesko u narednim godinama zbog nedostatka podrške u tom telu UN.

"Moj oprez je bio tačniji, bolji i preciznije je govorio o istini ko ima većinu u Unesko. Gde Bedžetu Pacoliju nestade onih 15 država koje je pomenuo u hodniku zgrade UN u Njujorku? Još dve godine će morati da čekaju, a mislim da na to neće ići ni nakon dve godine", kazao je Vučić novinarima u Rum, gde je prisustvovao otvaranju fabrike nudli.

On je dodao da će Srbija "držati oprez" i da će nastaviti da se bori za očuvanje crkava, manastira i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: