Kina: Vanredna kontrola nivoa radijacije, Rusija: Normalno

Kineska Agencija za nuklearnu bezbednost saopštila je da je započela vanrednu kontrolu nivoa radijacije duž granice sa Severnom Korejom, prenosi Rojters.

Izvor: B92

Nedelja, 03.09.2017.

11:28

Kina: Vanredna kontrola nivoa radijacije, Rusija: Normalno
Foto: Thinkstock

Prethodno su ruski zvaničnici saopštili da je nivo radijacije na dalekom istoku Ruske Federacije na normalnom nivou, nakon što je Severna Koreja navodno testirala hidrogensku bombu.

"Nakon navodnog severnokorejskog testa hidrogenske bombe, nisu detektovani povišeni nivoi pozadinske radijacije u regionu Primorski", saopštilo je lokalno posmatračko državno telo "Primgidromet", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

"Situacija sa radijacijom je stabilna. Nivo je u normalnom opsegu", piše u saopštenju "Pimgidrometa".

Severna Koreja je danas sebe proglasila termonuklearnom silom, nakon što su sproveli šesti nuklearni test koji je po snazi nadmašio sve prethodne.

Registrovani su potresi duž granice Rusije sa Severnom Korejom, dok su stanovnici grada Vladivostoka takođe osetili podrhtavanja, rekao je za AFP predstavnik "Primgidrometa" Viktor Čulkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: