Maduro traži poternicu za pobeglom tužiteljkom

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio da će tražiti da za bivšom javnom tužiteljkom Venecuele Luisom Ortegom bude izdat me]unarodni nalog za hapšenje.

Izvor: B92

Sreda, 23.08.2017.

07:40

Maduro traži poternicu za pobeglom tužiteljkom
Getty images

"Venecuela će tražiti od Interpola da izda crvenu poternicu za osobama koje su umešane u teška kriminalna dela", rekao je on, misleći pri tom na bivšu javnu tužiteljku Venecuele Luisu Ortegu i njenog supruga koji su napustili zemlju, prenosi AFP.

Luisa Ortega, koja je prošle nedelje pobegla iz te zemlje, napustila je Kolumbiju i otišla u Brazil, saopštila je juče kolumbijska agencija za migracije.

Ortega, nekadašnji saveznik vlade venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura, koja je proteklih meseci postala njegova glasna protivnica, stigla je u petak u Kolumbiju sa svojim suprugom, poslanikom, rekavši da se boji za svoj život.

Predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos izjavio je u ponedeljak da će Ortegi odobriti azil ukoliko ga zatraži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: