"Rešavamo pitanja iz 19. veka, a nemamo politiku za 21."

U opoziciji se vodi rasprava o Aleksandru Vučiću, a ne o dijalogu o Kosovu, rešavamo pitanja iz 19. i 20. veka, a nemamo politiku o položaju Srbije u 21. veku.

Izvor: B92

Nedelja, 20.08.2017.

12:15

To je izjavio marketinški stručnjak Voja Žanetić za N1.

Žanetić smatra i da je dijalog za sada samo jedna reč koja je ušla u upotrebu u domaćem političkom životu: "Znamo šta je tema - dijalog o Kosovu, a ne znamo šta je taj dijalog, njegova agenda, sadržina".

Prema njegovom mišljenju, dijalog ima tri funkcije i objašnjava da je jedna od njih da ako se neki pritisak vrši spolja, postoji opravdanje da se kaže - sačekajte da završimo dijalog pa da uradimo to što tražite.

Drugu funkciju ocenjuje kao unutarpolitičku i marketinšku ulogu, koja treba da pokaže koliko je vladajuća koalicija agilna u rešavanju problema.

"Treća funkcija je da je on zapravo povod da se na drugoj strani napravi diferencijacija između onih koji bi učestvovali u dijalogu i koji nikako ne bi učestvovali, jer to nešto što Vučić pokreće", ocenjuje Žanetić.

Prema njegovim rečima, u opoziciji se povelo pitanje ko će se odazvati pozivu, a ko ne, a kako kaže, to je postala zapravo rasprava o Vučiću, a ne o dijalogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: