I dalje gori kod Mionice, Rusi šalju helikopter VIDEO

Žarišta na Maljenu i Suvoboru i dalje gore i postoji opasnost od širenja požara, ali situacija je pod kontrolom i nema razloga za paniku, javlja reporter B92.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 02.08.2017.

15:24

I dalje gori kod Mionice, Rusi šalju helikopter VIDEO

Ipak, zbog visokih temperatura i opasnosti od izbijanja novih požara, rusko ministarstvo za vanredne situacije je poslalo helikopter Mi-8 u Srbiju.

Letelica će biti na raspolaganju u slučaju izbijanja požara, rečeno je za agenciju Tas u tom ministarstvu.

U skladu sa zahtevom vlade Srbije i vlade Rusije iz Moskve je ka Nišu krenuo helikopter Mi-8 ministarstva za vanredne situacije, snabdeven opremom za gašenje požara", saopšteno je iz ministarstva.

Navodi se da je neophodnost izvođenja "humanitarne operacije kao pomoći Srbiji izazvana veoma visokim temperaturama u regionu koje povećavaju rizik od požara".

Helikopter će biti stacioniran na niškom aerodromu i operisaće u Srbiji i po potrebi u ostatku Balkana.

On će biti opremljen vatrogasnom opremom kao i opremom za spuštanje i podizanje ljudi, spasilaca i žrtava. U ruskom ministarstvu je rečeno da je helikopter do sada izveo stotine spasilačkih operacija širom Rusije.

Helikopter će delovati u okviru Rusko-srpskog humanitanog centra, koji je u Nišu otvoren 2012. radi pomoći prilikom vanrednih situacija.

Pogledajte kako je bilo danas na mestu požara:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: