Kalifornija: 4.800 vatrogasaca još ne može da ugasi požar

Kalifornijske vlasti, koje se bore sa velikim požarom u blizini Nacionalnog parka Josemiti, povukle su naredbe o evakuaciji za jedan broj stanovnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

08:42

Kalifornija: 4.800 vatrogasaca još ne može da ugasi požar
Tanjug-AP

Međutim, navedeno je i da će vatrogascima možda trebati još dve nedelje da požar u potpunosti savladaju.

Kako navodi agencija Rojters, kalifornijska Služba za šume i zaštitu od požara je saopštila da je 45 odsto požara "Detvajler" obuzdano, nakon što je vatra od kako je izbila u ponedeljak, uništila 30.875 hektara površine i više od 130 gradjevinskih objekata, medju kojima 63 kuće.

Dozvolu za povratak kućama dobile su oko dve trećine od 5.000 stanovnika koliko je bilo evakuisano, rekao je portparol Vatrogasne službe Kalifornije Skot Meklin.

Očekuje se da vatra koju gasi skoro 4.800 vatrogasaca, bude u potpunosti ugušena do 5. avgusta, uprkos visokim temperaturama do 38 stepeni koje otežavaju borbu.

Izveštaja o povređenima u vatrenoj stihiji "Detvajler" nije bilo, a uzrok njenog izbijanja se istražuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: