Kabul: Eksplozija automobila bombe, 35 mrtvih

Najmanje 35 osoba je poginulo, a 42 su povređene u eksploziji automobila bombe koja se dogodila nešto pre 07.00 časova jutros u prestonici Avgansitana Kabulu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

08:39

Kabul: Eksplozija automobila bombe, 35 mrtvih
Tanjug-AP

Automobil bomba zakucao se u autobus, koji je prevozio zaposlene iz Ministarstva rudarstva tokom jutarnjeg špica, rekao je portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš, prenele su agencije.

Prema Daniševim rečima, broj poginulih bi mogao da poraste.

Direktor gradske bolnice Salim Rasuli rekao je da je najmanje 17 povređneih primljeno u bolnicu.

Policija je ogradila područje na kome je došlo do eksplozije na kojem uglavnom živi šiitska zajednica Hazara, ali za sada nije jasno ko je bio meta napada.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid preuzeo je odgovornost za napad u ime ove islamističke grupe, navodeći na svom Tviter nalogu da je u napadu poginulo 37 "obaveštajnih radnika".

Prema njegovim rečima, meta napada su bila dva autobusa, koja su bila praćena dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: