Nedelja, 23.07.2017.

17:15

Čemu služi "svenula šargarepa Evropske unije"?

Lider LSV Nenad Čanak saglasan je da bi Evropska unija trebalo da Srbiji da vremenski okvir u kojem će postati članica tog bloka.

Izvor: Tanjug

Čemu služi
Tanjug

On navodi da je još važnije da Srbija dobije konkretan set zahteva koji bi bio jasan, ostvariv i konačan.

Na pitanje "Blica" da li EU treba da da Srbiji vremenski okvir u kojem će postati članica EU, kao što traži predsednik Aleksandar Vučić, Čanak kaže "apsolutno da".

"Ali, još važnije od vremenskog okvira jeste konkretan set zahteva koji bi bio jasan, ostvariv i konacan. Ovakva, pomalo već svenula šargarepa EU kao da služi samo tome da se upravlja potezima Srbije, a ne da je to deo istinskog plana prijema u organizaciju evropskih država", ocenjuje Čanak.

On je podsetio da "već godinama" govori da je širenje EU na zemlje jugoistočne Evrope interes Unije jer bi se time predupredile nesagledive posledice do kojih može doći.

"Vremenski okvir tu je veoma važan, jer nije svejedno u kakvom stanju će biti Srbija kada i uđe u EU. Ronilac posle dva minuta pod vodom izroni zadihan, a posle dvadeset ispliva mrtav", rekao je Čanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: