Kako je jedan "fića" krenuo na vatrenu stihiju FOTO

Velike požare u Hrvatskoj gasili su brojni vatrogasci, dobrovoljci, navijači, a čak i jedan "fića", objavljeno je na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Utorak, 18.07.2017.

21:08

Kako je jedan
Foto: Tanjug / Hina

Fotografija "fiće" u dimu objavljena je na Tviteru uz komentar: "Jul 2017. Zapamtite ovu sliku. Ona govori sve".

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kučiće, iz sela u zaleđu Omiša, osnovano još 1987. godine, u svom voznom parku i danas ima, nekad vrlo popularnog, 'fićeka', prenosi hrvatski N1.

Kako navode, zastarela oprema i vozni park iz sredine 50-ih godina prošlog veka ne sprečava vatrogasce da uspešno obavljaju svoj posao.

Na područjima zahvaćenim požarom između Splita i Omiša stanje se smiruje i trenutno nema ugroženih ljudi ili objekata, javili su nešto ranije lokalni mediji.

Komandant Javne vatrogasne jedinice Ivan Kovačević rekao je za Hinu da kanaderi na terenu natapaju rubne delove linije požara i da je jedino aktivan požar na Mosoru, ali on ne ugrožava ljude i objekte.

"I dalje će se natapati područje na kojem je 380 vatrogasaca sa 120 vozila, a u pomoć su nam stigle i brojne vatrogasne snage iz cele Hrvatske", rekao je Kovačević.

Najdramatičnije je bilo u toku noći između ponedeljka i utorka o čemu najbolje svedoče fotografije koje možete pogledati - OVDE.

U večernjim satima u ponedeljak vatra je ušla i u Split. Osim brojnih vatrogasaca, sezonaca, vojnika i građana pomahnitalu vatru u Splitu i okolini od sinoć gase i pripadnici navijačke grupe Torcida, kojima bi trebalo da se pridruže i navijači iz Zagreba, Rijeke i Osijeka.

Zbog svega što se dešava pomoć u gašenju vatre ponudila je i Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: