Skupštinski odbor: Nova ministarstva u skladu sa Ustavom

Skupštinski Odbor za ustavna pitanja ocenio da je Predlog izmena i dopuna Zakona o ministrastvima, koji predviđa dva nova resora, u skladu sa Ustavom.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

14:34

Skupštinski odbor: Nova ministarstva u skladu sa Ustavom
Tanjug, arhiva

Izmene tog zakona, koje je predložio šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović, biće na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine Srbije.

Taj predlog predviđa osnivanje dva nova ministarstva - zaštite životne sredine i evopskih integracija, tako da bi nova vlada imala 18 resora.

Pošto je poslove Ministarstva ekologije do sada obavljalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, predlaže se i izmena delokruga tog ministarstva koje će promeniti naziv u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: