"Uz katarsku braću smo, kad se braća tuku nema pobednika"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao je da će Turska nastaviti da podržava Katar uprkos svemu, prenosi "Raša tudej".

Izvor: B92

Subota, 10.06.2017.

10:28

Foto: GettyImages

"Postoje oni kojima smeta to što smo sa našom katarskom braćom ili što im šaljemo namirnice, lekove i tako dalje – bez obzira da li su gladni li žedni. Nastavićemo da podržavamo Katar", rekao je Erdogan.

Osim toga, Erdogan je apelovao na Saudijsku Arabiju, "najveću i najmoćniju zemlju Zaliva" da smanji tenzije i ukine sankcije.

"Pogrešno je dodavati još tenzija povrh svega u smislu da se muslimanski svet već bori sa mnogo problema. Pozivam vas - neće biti pobednika ako se braća tuku. Morate raditi na tome da braća rade zajedno. To očekujemo od Saudijaca", naveo je Erdogan.

Saudijska Arabija, Bahrein, Egipat, kao i Ujedinjeni Arapski Emirati prekinuli su sve diplomatske veze sa Dohom u ponedeljak, optužujući Katar da podržava terorizam.

Predsednik SAD Donald Tramp koji je prvo ponudio da pomogne Kataru da prođe kroz krizu takođe ja napao Dohu navodeći da podržavaju terorizam.

"Doha je istorijski bila osnivač terorizma na veoma visokom nivou... Došlo je vreme da se pozove Katar da prestane sa finansiranjem – moraju da prekinu finansiranje ekstremističke ideologije", rekao je Tramp.

Za to vreme Doha je odbila sve zahteve Saudijaca navodeći da su spremni da budu izolovani "zauvek" i sve dok se strane sile ne mešaju u njen suverenitet i u njihovu inostranu politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: