Amerikanci ponovo udarili na Asadove snage

Koalicija koju predvode SAD ponovo je napala provladine snage u gradu Tanfu u Siriji i oborila bespilotnu letelicu, saopštio je portparol koalicije Rajan Dilon.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.06.2017.

21:55

Amerikanci ponovo udarili na Asadove snage
Foto: Thinkstock

Bespilotna letelica provladinih snaga navodno je upotrebljena u pokušaju napada na koalicione snage istočno od zone deeskalacije. Dilon je dodao da navodni napad drona nije naneo gubitke koalicionim snagama.

Taj vazdušni udar je treći napad koalicije na čelu sa SAD na sirijske provladine snage.

U saopštenju se navodi da su meta napada bila dva vozila u oblasti baze u Tanfu, koja su „predstavljala pretnju koaliciji“.

Portparol Dilon istakao je da koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama nastavlja da koristi ustanovljene kanale veze sa ruskom vojskom u Siriji za sprečavanje sukoba.

On je dodao da su upravo preko tih kanala SAD bile povezane sa ruskim vojnim zvaničnicima pre poslednjeg napada na provladine snage u Siriji u blizini Tanfa.

​​Prošle nedelje je koalicija na čelu sa SAD saopštila o napadu na sirijske provladine snage u Tanfu. Prvi sličan napad izvršen je 18. maja u istoj oblasti. Razlog za napad je taj što je komanda koalicije „na terenu“ smatrala akcije provladinih grupa „pretnjom za koalicione snage“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: