Dubrovnik: Pronađeno još jedno telo, vetar pravi problem

Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske saopštilo je da je nađeno telo još jedne, treće osobe poginule u pomorskoj nesreći kod Dubrovnika.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

15:22

Dubrovnik: Pronađeno još jedno telo, vetar pravi problem
Foto: GettyImages

U toku je opsežna potraga za još četiri nestale osobe.

To su putnici gumenog glisera koji se u utorak oko 21 čas u Koločepskom kanalu sudario s brodom Lučke kapetanije Dubrovnik. U gumenjaku je bilo devetoro ugostiteljskih radnika hrvatskog državljanstva.

Još nije poznat uzrok sudara koji se dogodio dok je službeni brod Lučke kapetanije bio u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.

Spasene su dve osobe - jedna s težim i druga s lakšim povredama, a dve su nađene mrtve.

Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković izjavio je novinarima u Dubrovniku da intenzivnu potragu otežava jak južni vetar.

U potrazi za četvoro nestalih učestvuje devet brodova, helikopter Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i ronioci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: