"Kolinda se popela na binu i prisvojila cveće za baletane"

Hrvatska javnost je šokirana potezom hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Hrvatskom narodnom pozorištu u Zagrebu, piše index.hr.

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2017.

11:23

Getty Images

Kako se navodi, ona je prisustvovala premijeri baletske predstave "Labudovo jezero", ali je cela predstava zasenjena njenom odlukom da izađe na pozornicu i da se, usred ovacija koje je dobio ansambl, pokloni zajedno s njima.

Kako piše portal Index.hr, publika je podeljeno reagovala na pojavljivanje predsednice na pozornici, posebno u kontekstu činjenice da se na pozornici nije pojavila s cvećem za ansambl već je "čak prisvojila cveće namenjeno izvođačima".

Na zvaničnom sajtu Kitarovićeva navodi se da je predsednica Hrvatske "istakla vrhunsku uvežbanost zagrebačkog baletskog ansambla koji je uz bezvremensku lepotu muzike Petra Iljiča Čajkovskog, pružio nezaboravan umetnički doživljaj".

"Ova nas je baletska interpretacija podsetila zbog čega je upravo ovaj balet postao sinonimom klasične baletske umetnosti, omiljen u čitavom svetu", navela je Kitarovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: