Han: Situacija u CG prilično delikatna

Evropski komesar Johanes Han smatra da je politička situacija u Crnoj Gori prilično delikatna jer opozicija bojkotuje skupštinu.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.02.2017.

20:58

Han: Situacija u CG prilično delikatna
Foto: Tanjug

"Bojkot nije održivo rešenje. Verujem da će politički lideri u Crnoj Gori pronaći kompromis i da će dijalogom postignuti dogovor da se opozicija vrati u klupe Skupštine. To je ono što mi očekujemo i to je ono što narod očekuje od demokratski izabranih predstavnika", naveo je Han u intervjuu za Euroactiv, prenela je RTCG..

On očekuje da svi crnogorski organi pokažu odgovornost i transparentno istraže šta se dogodilo na dan izbora, 16. oktobra prošle godine.

"Očekujemo da se transparentno istraži ono što se desilo na dan izbora. Kad je reč o ukidanju imuniteta poslanicima, to ne mogu da komentarišem, to je nešto što se reguliše domaćim zakonodavstvom. Pažljivo pratimo situaciju na terenu i pozivamo sve strane na uzdržanost", poručio je Han.

On je istakao da su veze EU i Crne Gore veoma bliske, i da je to zaključio iz sastanaka u kojima je učestvovao lično.

Han, koji je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori boravio u decembru prošle godine, planira da se uskoro sretne sa svim političkim subjektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: