Kontroverznom Janopulosu propala knjiga "zbog pedofilije"

Autor portala Brajtbart Majlo Janopulos, koji se deklariše kao homoseksualac katolik alternativni desničar, uzburkao javnost pričom o pedofiliji, piše BBC.

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

14:22

Kontroverznom Janopulosu propala knjiga
Foto: GettyImages

Kako navode, objavljeni su snimci na kojima Janopulos priča o seksualnim odnosima između odraslih muškaraca i maloletnika.

BBC piše da Janopulos na snimku navodi da je odlučujući faktor za pedofiliju "da li je mlađi partner prošao pubertet", ali i da u drugom delu snimka kaže da su zakonska pravila u SAD da osoba mora imati od 16 do 18 godina u zavisnosti od mesta, sasvim u redu.

Zbog toga kontroverzni autor više neće učestvovati na konferencijama konzervativaca u SAD, a jedna izdavačka kuća otkazala mu je i dogovor za objavljivanje knjige "Opasan" koji je planiran za jun.

"Otkazali su mi knjigu. Prošao sam kroz mnogo gore od toga, neće me pobediti", naveo je Janopulos.

Janopulos je na Fejsbuku negirao da je ikada podržavao pedofiliju, a kaže i da jedan od snimaka stvara pogrešan utisak o njemu.

"Ti zločini su mi odvratni i ti ljudi su mi odvratni", naveo je on.

Kako kaže, žali zato što je koristio reč "dečaci", a ne mladi muškarci tokom priče o vezama sa velikom razlikom u godinama. Osim toga, rekao je i da su njegov britanski sarkazam, provokacije i humor krivi za pogrešan utisak.

Janopulos je tu naveo i da je on sam bio žrtva seksualnog zlostavljanja maloletnika.

Ipak, konzervativci navode da izvinjenje nije dovoljno i traže da se "uznemirujući komentari" detaljnije objasne.

Britanski medij navodi da je Janopulos povezan sa alternativnom desnicom, nacionalistima koji su otvoreno protiv političke korektnosti i feminizma.

Ranije ovog meseca Univerzitet Kalifornija u Berkiju otkazao je njegovo gostovanje nakon što su zbog njega izbili nasilni protesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: