Ledeni dani pred nama, Srbija opet u narandžastom

U Srbiji će u četvrtak biti hladno, u većem delu maglovito i tmurno, najviša dnevna temperatura od - 4 do 0 stepeni.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 26.01.2017.

08:43

Ledeni dani pred nama, Srbija opet u narandžastom
Screenshot/RHMZ

Ponegde, uglavnom na jugu, moguće je provejavanje slabog snega, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na višim planinama biće pretežno sunčano. Vetar slab, uglavnom severni. Jutarnja temperatura od -8 do -4, najviša dnevna od - 4 do 0 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladno. Ujutru će biti maglovito, a magla ili niska oblačnost će se ponegde na širem području grada zadržati i tokom prepodneva. Jutarnja temperatura biće oko - 4, najviša dnevna -1 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do kraja sedmice biće hladno, u jutarnjim satima mestimično magla, a u petak i subotu lokalno i jak mraz, a dnevna temperatura u većini mesta biće ispod 0 stepeni, ledeni dani.

Početkom naredne sedmice jutarnja i dnevna temperatura u porastu, do utorka suvo, zatim do kraja perioda mestimično će padati kiša ili sneg.

Na celoj teritoriji Srbije u petak i subotu je zbog izuzetno niskih temperatura na snazi narandžasti meteo-alarm koji označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: