Ljajić: Realno da vladajuća koalicija ima jednog kandidata

Predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je da misli da je realno da vladajuća koalicija oko SNS ima jednog kandidata na predsedničkim izborima.

Izvor: Beta

Nedelja, 22.01.2017.

15:39

Ljajić: Realno da vladajuća koalicija ima jednog kandidata

On je dodao i da misli da cilj treba da bude da taj kandidat pobedi u prvom krugu.

"Imate dva opoziciona kandidata, Vuka Jeremića i gospodina (Sašu) Jankovića, prema tome, odlazak u drugi krug mogao bi da znači mobilizaciju cele opozicije, naš cilj treba da bude da pobedimo u prvom krugu i zbog toga je važno da imamo jednog kandidata", rekao je Ljajić za televiziju N1.

Upitan o tome ko treba da bude taj zajednički kandidat vladajuće koalicije, Ljajić, koji je i potpredsednik vlade, rekao: "Bilo bi nekorektno da ja sugerišem najvećoj stranci koga će oni kandidovati".

On je rekao da je realno da predsednik SNS-a i premijer Aleksandar Vučić ima najviše šanse da pobedi i da on jedini ima šanse da pobedi u prvom krugu, a da "sve drugo znači odlazak u drugi izborni krug".

Ljajić je ranije najavljivao da će se on kandidovati za predsednika Srbije, ali je zatim kazao da će, ako vladajuća koalicija bude imala jednog kandidata, podržati toga kandidata.

"Nemam nikakvu preteranu želju da se afirmišem. Mislim da bi za stranku to bilo dobro (da se kandiduje), ali ostajem pri stavu da je realnije da imamo jednog kandidata i da mi tog kandidata podržimo", rekao je Ljajić.

On je dodao da će predsednički izbori značiti "početak prekompozicije političke scene" i da će se pojaviti nove snage, partije i pokreti.

"Mislim da će poziciju Demokratske stranke zauzeti Vuk Jeremić sa svojom strankom, Janković će zauzeti poziciju građanske snage, sigurno je ovo početak promene i smene generacija na političkoj sceni. (Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša) Radulović je zauzeo poziciju G17. I Jeremić i Janković koriste izbore upravo za to", rekao je Ljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: