Čestitka Vučića Trampu: Turbulentna vremena, burne promene

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je novom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu na zvaničnom preuzimanju dužnosti.

Izvor: B92

Petak, 20.01.2017.

18:54

Čestitka Vučića Trampu: Turbulentna vremena, burne promene
Foto: Tanjug, arhiva

Vučić je izrazio nadu da će dve zemlje nastaviti da jačaju i razvijaju odnose.

"Upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom inauguracije za predsednika SAD. Uveren sam da ćete ovu časnu i odgovornu dužnost obavljati s dužnim poštovanjem i posvećenošću", naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao da u "turbulentna vremena i burne promene sa kojima se svet danas suočava iziskuju jake i posvećene lidere, koji mogu da odbrane i očuvaju demokratske vrednosti za koje se svi zdušno zalažemo".

"Nadam se da ćemo u periodu koji je pred nama nastaviti da razvijamo i jačamo odnose Srbije i SAD za dobrobit naših dveju zemalja i naroda", naveo je Vučić u čestitki, prenela je kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

On je istakao i da je "Srbija spremna da bude pouzdan i odgovoran partner, otvoren za saradnju sa američkim investitorima, kojima može da ponudi siguran poslovni ambijent u zemlji koja je stub stabilnosti i mira u regionu Zapadnog Balkana".

45. predsednik Sjedinjeniih Država Donald Tramp i njegov potpredsednik položili su zakletve pred Kapitolom u Vašingtonu i time zvanično stupili na funkcije.

Protesti u Vašingtonu, nedaleko od mesta inauguracije novog predsednika SAD Donalda Trampa, postali su nasilni. Policija je bacila suzavac da otera demonstrant, ima povređenih. Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: