Sreda, 18.01.2017.

15:55

"Dodiku cilj destabilizacija Vučića, protežira Jeremića"

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da kabinet Milorada Dodika želi da destabilizuje Aleksandra Vučića kako on ne bi bio predsednički kandidat.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

"Tvrdim da na taj način protežiraju organizacionu strukturu koja podržava Vuka Jeremića", kazao je Mektić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Komentarišući sankcije SAD predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Mektić je rekao da ne likuje i da nije srećan zbog toga, te da ne podržava uvođenje sankcija.

"Ali, kada je reč o Miloradu Dodiku, pitam se kako će nas on voditi u evropske integracije kada je na `crnoj listi`, a još će gore biti ako SAD predlože i drugim zemljama Evrope ovakve sankcije", kaže Mektić.

Ministar je rekao je da se situacija u BiH drastično i značajno komplikuje, zbog onih koji pominju ratne opcije i ratnu retoriku, poručivši im da politika rata neće proći u BiH.

On je na konferenciji za novinare pozvao sve narode u BiH da odbace i osude takvu retoriku.

"Mi smo prošli kroz strahote i učinićemo sve da zaštitimo ovaj narod", rekao je Mektić.

Eksperta za terorizam Dževada Galijaševića, koji je najavio mogućnost rata na proleće, kao i bivšeg ratnog komandanta takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića, koji je poručio mladima da kupuju ratne uniforme i šatore, zapitao je da li oni time poručuju mladima i investitorima da beže iz BiH.

Mektić je pozvao Tužilaštvo BiH da Galijaševića i ostale koji najavljuju rat saslušaju, utvrde kako su došli do tih informacija i da ih procesuiraju, jer su to, tvrdi ministar bezbednosti, izmišljotine.

On je pozvao građane da ne nasedaju na, kako kaže, nacionalističku retoriku i provokacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: