Nakon napada kamionima, džihadisti imaju novu taktiku

Teroristi ID imaju "novo oružje" i u svom časopisu pozivaju na borbu protiv "krštaša" i poručuju svima koji žele da im se pridruže u borbi da to učine vatrom.

Izvor: B92, index.hr

Ponedeljak, 09.01.2017.

09:24

Nakon napada kamionima, džihadisti imaju novu taktiku
Ilustracija: Thinkstock

Za razliku od dosadašnjih napada, za koje je bilo potrebno dosta oružja ili otimanje kamiona kao što je slučaj bio u Berlinu, ovde je način napada u potpunosti pojednostavljen što predstavlja još veću opasnost, piše portal "Indeks".

“Ovo je brza opcija za bilo koga tko se želi pridružiti pravednoj borbi terora.”, stoji u novom broju časopisa "Rumija"h koji poziva na borbu vatrom.

U časopisu opisuju kako bilo ko može dovesti celu naciju u stanje straha uz jako malo materijala koji su im potrebni za napad. U dugačkom tekstu čiji je naslov “Napadi vatrom” najpre su odali počast svojoj "braći koje su tekstovi u časopisu nadahnuli za napade kamionom na pešake". Potom u tekstu nastavljaju opisivati nove metode kako ubijati nevine osobe.

U tekstu pišu o tome kako je podmetanje požara kroz istoriju imalo važnu ulogu u modernom načinu ratovanja kao i u gerilskoj borbi ali i u terorističkim napadima. Preuzeli su i zasluge za napad vatrom u Rusiji, u gradu Losino - Petrovski gde je spaljena fabrika namjžeštaja i postrojenje hemikalija pokraj nje.

Džihadisti s ponosom pišu o onome što nazivaju svojim uspesima i raduju se donošenju još terora na svet, posebno onima koji su, kako oni to kažu !prljavi krstaši".

Njihov cilj je da unište vlasti, imovinu i živote što većeg broja ljudi sa ciljem sebe i svoje "države".

“Naučili smo odvratne krstaše lekciju o tome kako destruktivan može biti tako jednostavan napad. podmetnuli smo vatru u prizemlju, a ona se raširila i gorela još tri dana. Time smo izazvali velike finansijske gubitke ruskim krstašima", pišu džihadisti.

U tekstu se objašnjava i kako se podmeće požar, kako se širi i kako doći do potrepština za podmetanje požara.

Navode i kako žele da krstaše vatrom pošalju do vatre pakla, a primarnim ciljem nazivaju uništenje krstaške imovine.

Opisani su i načini na koje se može preuzeti i odgovornost za napad a u zaključku navode da će "Alah nagraditi i one koji naprave štetu nevernicima, iako ih nisu ubili"..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: