Utorak, 03.01.2017.

12:59

Tragična priča iz Reine: Prvo putovanje, ubijena na dočeku

Leane Naser (18) jedna je od 39 žrtava teroriste koji je otvorio vatru u istanbulskom klubu "Reina" u novogodišnjoj noći, a o njenoj priči pišu svetski mediji.

Izvor: B92

Tragična priča iz Reine: Prvo putovanje, ubijena na dočeku
Foto: Tanjug/AP Photo

Kako prenosi CNN, Leane iz arapskog grada Tire u centralnom Izraelu otišla je s drugaricama na svoje prvo putovanje u inostranstvo.

"Molila je roditelje da je puste na put sa tri drugarice, nikada nije bila van zemlje. Njen otac je bio protiv, smatrao je da Istanbul nije bezbedan i tražio je od nje da ostane kod kuće", piše CNN.

Ipak, kako navodi američka mreža, njena tetka je intervenisala i "smekšala" svog brata.

"Njen otac je bio izričito protiv toga. Govorio je da je grad previše opasan i da ne bi trebalo da ide. Ipak, ona je insistirala i uveravala ga je da se ništa neće desiti", rekla je tetka Lajal Masarve.

Lean je u restoran stigla nekoliko sati pre ponoći, odmah je na društvene mreže postavila selfi sa dočeka. Međutim, spasioci narednog jutra nisu mogli da je pronađu u haosu koji je izbio nakon napada.

Njene prijateljice su brzo pronađene, dve su bile nepovređene, a treća je završila u bolnici sa lakšim povredama.

Leanin otac je prvim letom odleteo za Istanbul, gde mu je policija dala krvave predmete radi identifikacije. Uz pomoć porodice iz Izreala, ustanovljeno je da to jesu bili njena tašna i ogrlica.

"Ne mogu sebi da oprostim. Želela bih da sam ja bila tamo da je odbranim, želela bih da mogu da dam svoju dušu u zamenu za njenu", kaže njena tetka.

Njeno telo je prebačeno u Tiru, a svetski mediji su sa pažnjom pratili sahranu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: