Zemanov šef protokola dao otkaz posle skandaloznih snimaka

Šef protokola predsednika Češke Miloša Zemana i prethodnog predsednika Vaclava Klausa, Jindržih Forejt, dao je otkaz posle nekoliko diplomatskih gafova i vesti.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2016.

15:24

Default images

Reč je o vestima da je otkupljen video snimak na kome se vidi kako šmrče kokain i u seks pozama.

"Forejt se počev od današnjeg dana odrekao funkcije šefa protokola iz ličnih i zdravstvenih razloga i dao otkaz od 31. decembra. Za sada niko ne vrši dužnost šefa protokola", izjavio je Zemanov portparol Jirži Ovčaček.

Nagađanja da će Zeman smeniti šefa protokola zbog gafova za koje krivi upravo Forejta, recimo za to da je Zeman zakasnio na sahranu slovačkog predsednika Mihala Kovača ili da je Zeman na osnovu tvrdnji Forejta optužio lažno američkog ambasadora s kojim je u svađi da nije bio na svečanosti povodom češkog nacionalnog praznika, pojavila su se u ponedeljak.

Tada su češki mediji objavili fotografiju zapečaćene Forejtove kancelarije a uz izvesnu dozu rezervi i opreza izvestili o nekoliko kompromitujućih snimaka Forejta sa privatnih žurki na kojim šmrče kokain i masturbira i da je neimenovani Čeh koji je Forejta snimio ponudio da ih za 10.000 evra proda redakcijama nekoliko medija.

Nekoliko redakcija odbilo je da video kupi a za sada i da ga je neka otkupila niko ga nije objavio.

"Odlazak Forejta ne povezujemo ni sa kakvim spekulacijama tipa video", kazao je šef kabineta predsednika Zemana Vratislav Minarž.

Povodom misterioznog odlaska Zemanovog šefa protokola sa funkcije komentatori upozoravaju i na borbu za uticaj na predsednika Zemana u krugu njegovih najbližih saradnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: