Pojavila se nova "visokozarazna" vrsta ptičjeg gripa?

Iran je prijavio da se na dve farme u regionu Teherana pojavio visokozarazni virus ptičjeg gripa H5N8.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

19:36

Pojavila se nova
freeimages.com

To je saopštila Svetska organizacija za zdravlje životinja (OIE) sa sedištem u Parizu, koja je citirala izveštaj iranskog Ministarstva poljoprivrede, prenosi Rojters.

Navodi se da je od virusa uginulo oko 5.600, od skoro 283.000 ptica na tim farmama.

"U toku je istraga da bi se utvrdio izvor infekcije, kako bi se otkrilo koliko se raširio ovaj podtip virusa", navodi se u izveštaju.

Rojters objašnjava da H5N8 nije nikada pronađen kod ljudi, ali je infekcije bilo među pticama u divljini i na farmama u nekoliko evropskih zemalja i u Izraelu u poslednjih nekoliko nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: