"Učinite sve da se okonča masakr u Alepu"

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Mark Ero pozvao je, po dolasku u Tursku, međunarodnu zajednicu da "učini sve kako bi okončala masakr u Alepu“.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2016.

17:55

Tanjug

U tom gradu su nakon 72 časovnog primirja koje su proglasili Damask i Rusija ponovo počele borbe.

"Mi smo oko 150 kilometara, možda ne dalje od Alepa, a artiljerija i bombe upravo u ovom trentuku nastavljaju da uništavaju grad i masakriraju stanovništvo," rekao je Ero.

Pregovori se ne mogu voditi pod bombama, a totalni rat nije rešenje, rekao je šef francuske diploamtije i naglasio da bombardovanje mora prestati kako bi se dopremila humanitarna pomoć, prenosi AFP.

Odlazeći generalni sekretar UN Ban Ki-mun rekao je da će do kraja meseca nestati zalihe hrane u Alepu gde je uz podršku Rusije u toku ofanziva sirijskih snaga protiv pobunjenika.

Ero će, kako je planirano, danas u pokrajini Gazijantep posetiti izbeglicki kamp, a sutra će se u Ankari sastati sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: