LSV: Nikada više fašisti na ulicama Novog Sada

Gradski odbor LSV Novi Sad saopštio je da taj grad nikada više neće dozvoliti fašistima i neonacistima da ponovo kroče na njegove ulice.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

09:22

LSV: Nikada više fašisti na ulicama Novog Sada

Gradski odbor je, povodom predstojećeg Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, istakao da je to dokazao i kada su građanke i građani tog vojvođanskog grada 7. oktobra 2007. godine sprečili grupu neonacista da u centru grada proslave rođendan Hajnriha Himlera.

Iz stranke su takođe čestitali Dan oslobođenja uz ocenu da je Vojna parada najbolji je način da se pokaže da nikada neće biti zaboravljeni antifašisti koji poginuli u borbi za slobodu.

"Vojna parada, koja će, konačno, tim povodom biti organizovana u subotu u Novom Sadu najbolji je način da naš grad i čitava država pokažu da nikada nećemo zaboraviti sve antifašiste koji su u borbi za oslobođenje pre 72 godine dali svoje živote. Zahvaljujući njihovoj hrabrosti i borbi, grad je oslobođen od okupatora i danas živimo u slobodi", piše u saopštenju LSV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: