Francuzima za otmicu male Maše ukupno 26 godina zatvora

Troje otmičara francuskih državljana devojčice Maše Prenković Specijalni sud u Beogradu proglasio je krivim i izrekao im presudu od ukupno 26 godina zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

10:17

Default images

Otmičarima, Sebastijanu Branšu je presuđeno 10, njegovoj supruzi Gorin Aleksis Sandrin Branšu devet, a njenoj ćerki iz prvog braka Emerini Ulije Kristel na sedam godina zatvora.

Sebastijan Branšu nije do sada iznosio odbranu već se branio ćutanjem, dok su drugooptužena, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Advokat drugooptužene i trećeoptužene Irina Borojević rekla je novinarima da će uslediti žalba na presudu i da je potvrđeno ono što je bila njihova teza od početka da se nije radilo o organizovanoj kriminalnoj grupi.

"Presuda je kompromisna i stoga smo na neki način njom zadovoljni", rekla je Borojević.

Govoreći o mogućnosti da francuski državljani izdržavanje kazne nastave u Francuskoj, ona je rekla da je to moguće i da se takav transfer može izvesti.

Advokat porodice Prenković Nataša Jovičić kaže da je nezahvalno komentarisati visinu kazne, jer je sa stanovišta oštećenog sve malo kada neko naudi vašem detetu.

"Sud je rekao svoje, očekujem da će se tužilaštvo na ovaku presudu žaliti, jer tužilaštvo nije uspelo da dokaže ono od čega su počeli", rekla je Jovičić.

Ona je u ime porodice još jednom zahvalila MUP-u koji je na dan otmice uradio "svoj posao kako treba", a za sve ostalo, kaže ona, Apelacioni sud će reći svoje u žalbenom postupku.

"Nadamo se da presuda neće biti ukinuta, možda samo bude preinačena na više", naglasila je Jovičić.

Upitana da prokomentariše insinuacije koje su se pojavile u medijima da je bilo dogovora roditelja sa otmičarima, ona je rekla da takve optužbe "ne zaslužuju komentar".

"Svi telefoni bili su analizirani i nema dokaza o kontaktu otmičara i porodice", naglasila je ona.

Tuzilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv troje francuskih državljana, zbog krivičnog dela otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela kao organizatora kriminalne grupe.

Smatra se da su oteto dete hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

Izricanju presude prisustvovali su roditelji male Maše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: