Protestni koncert na Trgu za Dan oslobođenja Beograda

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd najavila je da će na Dan oslobođenja Beograda 20. oktobar održati protestni koncert na Trgu Republike od 18 časova.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

15:15

Protestni koncert na Trgu za Dan oslobođenja Beograda
Foto: Thinkstock

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd već je organizovala šest protesta povodom rušenja objekata u Savamali, a ovoga puta planiran je koncert na kojem će nastupiti Jarboli, Prti Bee Gee, Lira Vega, Smoke Mardeljano, Kazna za uši, Fish in Oil i Đ Flip.

Kako je najavljeno, program će voditi pisac Marko Vidojković.

"Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobar, slavimo protestnim koncertom s porukom da se sloboda ne dobija, već osvaja i da je niko neće izboriti za nas. Ponosni na slobodarski duh grada i poštujući antifašističke tekovine po kojima praznik Beograda nosi ime", navedeno je u saopštenju i pozivu koji je inicijativa uputila preko društvenih mreža.

Kako je istaknuto, ovim koncertom slavi se ideja grada koji pripada svim njegovim građanima, u kome se ne manipuliše ni istorijom ni sadašnjošću, ni vrednostima antifašizma, kao ni javnim interesom i vladavinom prava.

"Proslavljamo ideju grada u kome će zajednički resursi, obrazovanje, zdravstvo, prevoz i socijalna zaštita biti javni i dostupni svim građanima. Proslavljamo svesni da će borba biti teška i duga, ali još odlučniji da odbijemo strah i ne odustanemo", ukazala je inicijativa Ne da(vi)mo Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: