Sud naredio raspisivanje međunarodne poternice za Sefićem

Kantonalni sud u Sarajevu je na zahtev Tužilaštva KS doneo naredbu o raspisivanju međunarodne poternice za odbeglim Sanjinom Sefićem, osumnjičenim za ubistvo.

Izvor: B92

Sreda, 12.10.2016.

19:42

Default images

Sud KS je ovu naredbu uputio Ministarstvu unutrašnjih poslova KS koji treba da je prosledii Interpolu, nakon čega se očekuje raspisivanje međunarodne poternice, javlja Kliks.ba.

Interpol potom treba MUP-u Srbije narediti da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Sanjina Sefića, osumnjičenog za teško krivično delo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posledicom i neukazivanje pomoći povređenoj osobi nakon saobraćajne nesreće.

Podsetimo, Sefić je 10. oktobra u večernjim satima u centru Sarajeva automobilom usmrtio dve devojke, nakon čega je pobegao iz BiH preko Graničnog prelaza Uvac. Prema informacijama MUP-a KS, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Iz MUP-a Srbije danas su rekli da ne mogu uhapsiti Sefića dok se ne raspiše međunarodna poternica za njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: