Skupštinska sednica prekinuta zbog mirisa paljevine

Skupština Srbije prekinula je raspravu o izboru članova saveta REM-a nakon što su poslanici osetili miris paljevine i napustili skupštinsku salu, javlja Tanjug.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 11.10.2016.

18:42

Skupštinska sednica prekinuta zbog mirisa paljevine
Foto: Tanjug

Pojedini poslanici rekli su Tanjugu da je miris paljevine bio sličan mirisu nagorele plastike ili gume.

Reporter B92 sa lica mesta navodi da je došlo do kratkog spoja i manjeg paljenja zbog dotrajale instalacije, da je ubrzo pregledan čitav parlament i ispostavilo se da situacija nije tako opasna.

Lider Dveri Boško Obradović novinarima se uz osmeh zahvalio "što su se zabrinuli za poslanike". "Reflektor na galeriji je upalio neki utikač i plastika je počela da dimi. Ozbezbeđenje je mislilo da je bolje da se poslanici evakuišu da ne bi bilo problema. Kažu da je sanirano i da nema problema", kaže Obradović.

Osim toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je sednica prekinuta zbog mirisa paljevine koji je došao spolja - kroz ventilacione otvore.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije su, nakon dojave da se oseća miris paljevine u sali Narodne skupštine, izvršili pregled kompletnog prostora, kao i ventilacionih kanala i uređaja. Tom prilikom nisu pronašli tragove požara, a pretpostavlja se da je neprijatni miris došao spolja kroz ventilacione otvore", navodi se u saopštenju.

MUP navodi da su takođe, netačne tvrdnje koje su pojavile u pojedinim medijima, da su poslanici i zaposleni u Narodnoj skupštini evakuisani. Prethodno su poslanici počeli raspravu o izboru članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Sednica neće biti nastavljena, nastavak je zakazan za sredu u 10 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: