Pretnje smrću redakciji lista "Šarli ebdo", istraga u toku

Francuske vlasti pokrenule su istragu u vezi s pretnjama smrću upućenim redakciji satiričnog lista "Šarli ebdo", koji je u 2015. bio meta terorističkog napada.

Izvor: B92

Sreda, 29.06.2016.

15:55

Pretnje smrću redakciji lista
Foto: Beta/AP, arhiva

Izvor blizak policiji rekao je za francuski dnevnik "Parizjen" da su prve pretnje magazinu upućene preko Fejsbuka, a kasnije su izbrisane.

List dodaje da je nekoliko članova redakcije primilo pretnje da će biti meta fizičkog napada, a u roku od nekoliko dana slične pretnje su upućene i tehničkoj redakciji.

"Poruke sadrže pretnje o ponovnom ubistvu nekoliko članova redakcije", izjavio je neimenovani izvor, preneo je N1.

Istraga je pokrenuta nakon što je uprava "Parizijena" upozorila vlasti, a iz satiričnog magazina odbili su da komentarišu navodne pretnje.

Redakciju tog satiričnog lista napala su dva brata 7. januara prošle godine ubivši 12 ljudi zbog objavljivanja karikatura Muhameda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: