Utorak, 28.06.2016.

15:27

Suđenje Oriću: Svedok udaljen zbog "nepoštovanja suda"

U nastavku suđenja Naseru Oriću trebalo je da svedoči Ibran Mustafić, svedok Tužilaštva BiH, ali je zbog nepoštovanja Suda udaljen iz sudnice.

Izvor: Tanjug

Suđenje Oriću: Svedok udaljen zbog
ICTY

Orić se tereti za ratne zločine počinjene na području Srebrenice u julu 1992.

Kako prenosi portal Dnevnog avaza i pre svedočenja Mustafića, Orićeva odbrana je ukazala sudu da poseduje dokumentaciju da je svedok "trajno poremećena osoba".

Uprkos tome, kako se navodi, Sud je dozvolio da saslušanje počne, a nakon što je u više navrata ustajao u sudnici obraćajući se Sudu neprimerenim rečima, sudija je prekinuo suđenje.

Sud je nakon toga zatražilo od Tužilaštva da ukoliko i dalje insistira da sasluša ovog svedoka mora najpre da obavi veštačenje njegovog zdravstvenog stanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: