Egipatski forenzičari: Eksplozija na letu MS804

Forenzička analiza ljudskih ostataka pronađenih nakon pada aviona na letu MS804 ukazuje na eksploziju u letelici, rekao je izvor iz egipatskih vlasti za AP.

Izvor: B92

Utorak, 24.05.2016.

11:12

Egipatski forenzičari: Eksplozija na letu MS804
Foto: Tanjug

Stručnjak koji je govorio pod uslovom anonimnosti lično je pregledao ostatke tela žrtava u mrtvačnici u Kairu i naveo je da je svih 80 pronađenih delova "malo i da nema nijednog čitavog dela, kao što bi bili ruka ili glava".

"Jedino logično objašnjenje jeste da je u avionu došlo do eksplozije", zaključio je on

Ranije danas, egipatske vlasti su saopštile i da nije bilo naglih zaokreta, neubičajenog kretanja aviona ili naglog propadanja pre pada, što je u suprotnosti s informacijama koje su ranijih dana iznosili grčki zvaničnici.

Erbas A320 kompanije "Idžipt er" na letu MS804 iz Pariza ka Kairu sa 66 putnika i članova posade nestao je s radara iznad Sredozemnog mora u četvrtak rano ujutru.

Veruje se da nema preživelih, a uzrok nesreće i dalje nije ustanovljen.

Američki i ruski zvaničnici veruju da je pad aviona izazvao teroristički napad, dok iz Francuske, Grčke i Egipta stižu opreznije izjave, uz ogradu da "nijedna mogućnost nije isključena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: