Kruz odustao, Tramp likuje, Sanders pobedio Klintonovu

Potencijalni kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Ted Kruz odustao je od trke posle poraza u državi Indijani.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

07:32

Kruz odustao, Tramp likuje, Sanders pobedio Klintonovu
Thinkstock

Na unutarstranačkim izborima Donald Tramp je dobio 54,2 odsto glasova pristalica republikanaca, Kruz je dobio poverenje 32,8 odsto, a Džon Kejsik 10 odsto.

“Hvala svima, neverovatnim patriotama koji su se borili da spasu ovu naciju. Ono što ste uradili, pokret koji je formiran, sve je to neverovatno. Volim svakog od vas, od početka sam rekao da ću ići ovim putem dok je pobeda na vidiku. Večeras moram da kažem da je ovo kraj tog puta“, rekao je Kruz svojim simpatizerima u Indijanapolisu.

Na to je usledio komentar Donalda Trampa.

“Vau, lažljivi Ted Kruz je stvarno poludeo danas. Ne može da funkcioniše pod pritiskom – to nije odlika predsednika. Tužno. Sada idemo na Hilari Klinton, ona neće biti veliki predsednik, neće biti dobar predsednik...“, rekao je Tramp.

Za sada nema naznaka toga da Kejsik planira da se povuče iz trke i ostavi Trampa kao jedinog i konačnog kandidata republikanaca za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

U Demokratskoj stranci Berni Sanders je ostvario pobedu nad Hilari Klinton, osvojio je 53,2 odsto građana Indijane, dok je supruga bivšeg predsednika SAD Bila Klintona dobila poverenje 46,8%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: