Šešelj: Izbora neće nedostajati

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da se radikali vraćaju u parlament i da će se truditi da skupština bude pristojnija nego što je bila u ovom mandatu.

Izvor: B92

Nedelja, 24.04.2016.

23:31

Šešelj: Izbora neće nedostajati

"Narod je procenio da vredimo ovoliko, naša borba se nastavlja, ubeđeni smo da ćemo građanima koji su nam dali poverenje ispuniti očekivanja“, rekao je Šešelj.

Kako kaže, cilj je zadovoljiti njihove želje u pogledu učešća SRS u političkom životu.

„Vratili smo status parlamentarne političke partije i pokazaćemo da smo superiorni u odnosu na sve političke protivnike. Situacija u Srbiji je toliko teška da možemo očekivati vanredne parlamentarne izbore već za dve godine, a sledeće godine imamo predsedničke... Izbora nam neće nedostajati“, navodi Šešelj.

Na pitanje novinara da li će sada, kada su se radikali vratili, u skupštini moći opet da se vide scene iznošenja ljudi, polivanja vodom i gađanjem cipelama, Šešelj odgovara:

„Da niste toliko subjektivni i pristrasni bilo bi vam jasno da je tako naše ponašanje opravdana reakcija na nedemokratske postupke režima. Raznih režima. Setite se kako su se oni ponašali i na šta smo mi reagovali našim ponašenjem“.

Prema njegovim rečima, kada su radikalima na silu uskraćivali pravo da govore oni su morali da reaguju na adekvatan način da bi animirali javnost.

„Mi ćemo se truditi da skupština bude pristojnija nego što je bila u ovom mandatu. Sada smo mogli da pratimo govore nekompetentnih političara, poslanika koji niti su dovoljno stručni, niti su imali dovoljno predznanja, inteligencije, politikog iskustva i talenta da to apsolviraju kako treba“, ocenio je Šešelj.

Prema preliminarnim podacima vanrednih parlamentarnih izbora, SRS je osvojila oko sedam odsto glasova.

Podsećamo, Šešelj je nakon glasanja u Batajnici izjavio da bi radikali mogli u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: