"Ako Hrvatska ucenjuje, Srbija će reagovati"

Srbija je spremna da sarađuje sa svim komšijama, ali mora da reaguje i zaštiti nacionalne interese ukoliko dođe do uslovaljavanja i ponižavanja srpskih građana.

Izvor: B92

Subota, 19.03.2016.

13:50

To je izjavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Spremni smo da sarađujemo sa komšijama, i mi to i radimo. Naravno, ako te komšije pokušavaju da nas uslovljavaju na bilo koji način i ponižavaju naše građane, naravno da Srbija mora da reaguje i mora da zaštiti svoje nacionalne interese, i to je naš posao", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše navode o mogućem ucenjivanju Hrvatske.

Kako je rekao, zemlje koje se nalaze na Balkanu svoje međusobne probleme treba da rešavaju na bilateralnom nivou, te da nema smisla da jedne druge uslovljavaju bilo čime jer se onda ulazi u besmisao evropskih integracija.

Radićemo kao što smo to radili u slučaju "carinskog rata" prošle godine, kada je "Hrvatska napravila ekonomski napad na našu zemlju gde smo uz pomoć EU pobedili".

Verujem da ćemo uspeti da postignemo i sve ono što treba da postignemo u vezi s poglavljima 23 i 24, rekao je Stefanović i dodao da isto tako očekujemo od Hrvatske da poštuje prava definisana u tim poglavljima, a pre svega prava srpske nacionalne manjine i srpskog naroda u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: