Cerarova "tačka": Kraj neregularnom toku migranata

Slovenija će početi da propušta samo migrante sa dokumentima koji su potrebni za zemlje članice šengenskog sistema, najavio je premijer te zemlje Miro Cerar.

Izvor: B92

Utorak, 08.03.2016.

16:12

Cerarova
Tanjug

"Neregularni protok migranata zapadnobalkanskom rutom sada je završen", rekao je Cerar.

Zemlje duž zapadnobalkanske migrantske rute, od Grčke do Austrije, od februara su počele da primenjuju stroža granična pravila, što je znatno smanjilo izbeglički talas i dovelo do zastoja na grčko-makedonskoj granici gde je blokirano između 13.000 i 14.000 ljudi koji su u Grčku stigli iz Turske.

Na noćas završenom samitu EU i Turske potignut je načelni dogovr koji podrazumeva i vraćanje izbeglica iz Grčke u Tursku. O sprovođenju tog plana koji bi trebalo da bude ozvaničen na samitu EU 17. marta danas u Izmiru razgovarju i premijeri dve zemlje Aleksis Cpras i Ahmet Davutoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: