SB UN: Turska da poštuje međunarodno pravo

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija pozvao je Tursku da prestane sa bombardovanjem na jedinice kurdskih snaga u Siriji (YPG).

Izvor: B92

Utorak, 16.02.2016.

22:09

Default images
Foto: Beta/AP

Taj poziv je usledio nakon što je Rusija sazvala hitan sastanak zbog bombardovanja.

“Članice saveta bezbednosti UN su veoma zabrinute zbog turskih napada u nekoliko sirijskih regiona. Sve članice zahtevaju od Turske da poštuje međunarodno pravo“, rekao je Rafael Ramirez koji se nalazi na čelu Saveta.

Ramirez je naveo da je Savet raspravljao o navodima da je u ponedeljak u Siriji pogođena bolnica kada je poginulo skoro 50 osoba, ali da se nije došlo do zaključka zbog različitih izveštaja o incidentu.

“Svi su zabrinuti zbog vazdušnih udara na humanitarne objekte“, rekao je on, dodajući da SB radi sve da dođe do još informacija.

“Jedan od problema koje su neke zemlje navele, uključujući i Venecuelu, je da Kurdi moraju da budu uključeni u diskusiju. To je primarna briga za Tursku. Ono što je bitno jeste da se Kurdi bore protiv terorističkih grupa, a to je važno za sve zemlje“, naveo je Ramirez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

23 h

Podeli: