Subota, 06.02.2016.

23:32

MUP Makedonije: Nismo koristili silu u Đevđeliji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije demantovalo je da je policija upotrebila silu na protestu taksista u Đevđeliji.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Freeimages

Kako se navodi u saopštenju, policija na tom protestu uopšte nije imala potrebu da koristi silu, jer su se taksisti nakon naredbe povukli sa pruge i nije došlo do sukoba.

Makedonski MUP tvrdi i da je čovek kojem je bilo loše imao hroničnu bolest i da su mu medicinske ekipe odmah ukazale prvu pomoć.

Lokalni mediji su raniije preneli da je prilikom protesta došlo do sukoba taksista i policije i da su dvojica ili trojica taksista povređeni.

Osim toga, preneli su i da su taksisti odustali od blokade pruge na makedonsko-grčkoj granici kod Đevđelije, nakon što je intervenisala policija.

Taksisti su večeras protestovali i kratkotrajno blokirali prugu Đevđelija - Tabanovce, nezadovoljni jer država ne poštuje dogovor o prevozu izbeglica.

Đevđelijski taksisti su revoltirani jer su Makedonske železnice prekršile dogovor koji je postignut sa Centrom za upravljanje krizama i prevozile izbeglice preko dana, iako je dogovoreno da taksisti voze danju, a da Železnica organizuje samo jedan voz tokom noći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: