Sijarto: Višegradskom grupom do rešenje za izbegle

Ishod predstojećeg sastanka Višegradske grupe, na kojem će učestvovati i Makedonija i Bugarska, mogao bi dati rešenje za izbegličku krizu, kaže Peter Sijarto.

Izvor: B92

Subota, 06.02.2016.

20:08

Default images
Foto: Beta, AP

Sijarto je rekao da bi sastanak Češke, Poljske, Mađarske i Slovačke, plus dve zemlje sa juga Evrope - Makedonija i Bugarska - koji će biti održan 15. februara, mogao biti završen sporazumom o formiranju makedonsko-bugarske "linije odbrane" koja će moći da eliminiše opasnosti na južnom rubu evropskog kontinenta.

"Mi prihvatamo da su principi važni i zaštita principa je takođe važna, ali situacija je vrlo ozbiljna i na kraju moramo se pozabaviti zaštitom ljudi", rekao je ministar inostraniih poslova Mađarske, navodi MTI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: