Vođa Hezbolaha: Osvetićemo se Izraelu

Vođa libanskog Hezbolaha Sajed Hasan Nasrala poručio je da će Izraelu biti uzvraćeno zbog smrti jednog od lidera te grupe.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2015.

22:34

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Kako se veruje, jedan od lidera Hezbolaha ubijen je u izraelskom vazdušnom napadu u Siriji.

Više hiljada pristalica Hezbolaha okupilo se danas na sahrani Samira Kantara, uz uzvike "Smrt Izraelu".

Kantar, koji je proveo 30 godina u zatvoru u Izraelu, gde je bio osuđen 1979. za ubistvo izraelskog policajca i jednog oca sa četvorogodišnjom ćerkom, ubijen je u subotu sa još osmoro ljudi u vazdušnom napadu na stambenu zgradu u Džaramani u Siriji.

Izrael nije ni potvrdio ni demantovao da stoji iza ubistva Kantara. Nasrala je izjavio danas da će se njegova grupa osvetiti za to ubistvo, ali nije uputio konkretnu pretnju.

"Naše je pravo da uzvratimo za (Kantarovo) ubistvo na mestu, u vreme i na način koji budemo smatrali odgovarajućim", rekao je on.

Kantar je zatvoren u Izraelu 1979. i osuđen na tri doživotne robije, ali je oslobođen u okviru razmene zatvorenika sa Hezbolahom 2008. godine. U Izraelu su mnogi bili ogorčeni zbog njegovog oslobađanja, a u Libanu je dočekan kao heroj.

Hezbolah je poslao hiljade svojih boraca u Siriju da podrže snage predsednika Bašara el Asada u građanskom ratu u toj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: