Peskov o Siriji: Putin nije nameravao to da kaže

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao navode predsednika Vladimira Putina da Rusija snadbeva oružjem vodeće opozicione snage u Siriji koje podržava Zapad.

Izvor: B92

Petak, 11.12.2015.

19:50

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Rusija snadbeva oružjem legitimne vlasti u Sirijskoj Arapskoj Republici", rekao je Peskov novinarima, prenosi Rojters.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije danas je rekao da je Rusija obezbedila podršku iz vazduha, oružje i zalihe Slobodnoj sirijskoj vojsci i pozvao na bližu saradnju s koalicijom koju predvode SAD

Agencija AP komentariše da Putinova izjava ilustruje želju Moskve da suzi razlike koje ima u odnosu na Zapad u vezi sa sirijskom krizom.

Peskov je, međutim, novinarima rekao da Putin nije nameravao da kaže da Rusija snadbeva Slobodnu sirijsku vojsku oružjem i zalihama i naglasio da im Rusija obezbeđuje jedino podršku iz vazduha.

Zapad optužuje Moskvu da je gađala umerene pobunjenike koji se protive sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu umesto da ciljaju na pripadnike Islamske države u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: