Sreda, 07.10.2015.

22:49

Hamond stigao u Beograd

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond doputovao je u posetu Beogradu gde će sutra razgovarati sa visokim srpskim zvaničnicima.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Teme će biti migracije pristupanje Srbije, EU i bilateralni i regionalni odnosi, objavljeno je na tviter nalogu šefa britanske diplomatije.

Hamond će se sutra sastati sa premijerom Vučićem, posle čega će biti održana konferencija za štampu.

Ujutro je predviđen sasatanak sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Britanski ministar je u januaru boravio u Srbiji, a premijer Vučić je tada izjavio da Srbija ima podršku Velike Britanije na putu ka EU, kao i za reforme koje sprovodi.

Hamond je stupio na čelo Forin ofisa jula prošle godine nakon sto je britanski premijer Dejvid Kameron izvršio do tada najširu rekonstrukciju vlade, a prati ga reputacija izrazitog evroskeptika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: