Protest izbeglica, uzvikuju "Hvala, Srbijo" (FOTO)

Na graničnom prelazu Horgoš 2 izbeglice sa Bliskog istoka mirno protestuju nezadovoljni ponašanjem mađarskih vlasti.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 17.09.2015.

11:13

Default images
Foto: Tanjug

Oni uzvikuju "Hvala, Srbijo" i nose transparente na kojima se, između ostalog, pitaju šta se desilo sa ljudskim pravima, javio je reporter Tanjuga s mesta zbivanja.

Oni se nalaze na oko 20 metara od bodljikave žice, koju su pripadnici mađarske policije stavili, nakon što su izbeglice juče probile glavnu graničnu ogradu na tom prelazu.

Jedna grupa njih je na dvadesetak metara od prelaza formirala živi zid, držeći se za ruke.

Oni ne žele da razgovaraju s novinarima, ali uzvikuju: "Hvala, Srbijo".

Druga grupa njih je sela ispred ljudi koji su formirali živi zid, a meu njima ima i žena sa malom decom, čak i jedna beba.

Izbeglice drže transparente sa natpisima:"Otvorite vrata za ljude i decu. Molimo, pomozite nam. Pustite nas da prođemo, mi smo izbeglice. Gde su ljudska prava? Želimo da živimo u miru".

Nakon gotovo ratnog stanja na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2 u sredu, kada je mađarska policija koristila suzavac, pendreke i vodene topove za rasterivanje izbeglica, danas je mirno, a na prelazu Horgoš njih dvestotinak čeka da se preveze do hrvatske granice.

Reporter Tanjuga s mesta događaja javio je da su sa graničnog prelaza Horgoš ka Šidu otišla četiri autobusa puna izbeglica sa Bliskog istoka.
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: