Nastavak crnog niza - pao avion u Austriji

Mali avion srušio se na aeromitingu u austrijskoj pokrajini Koruška , u nesreći je poginuo pilot koga spasilačke službe nisu uspele da prebace u bolnicu.

Izvor: B92

Nedelja, 30.08.2015.

18:25

Default images
ilustracija: Thinkstock

Kako javljaju lokalni mediji, pilot je izgubio kontrolu nad avionom kada je pokušao da izvede luping pred oko 500 posmatrača na Frejsah-Hirt aeromitingu.

Srećom, na tlu nije bilo povređenih, a nakon nesreće otkazan je dalji program aeromitinga koji se održavao u regiji Koruška na jugu Austrije čiji je administrativni centar grad Frejsah.

Ovo je treća nesreća na aeromitinzima u poslednjih desetak dana, najpre je u Velikoj Britaniji avion tipa Hoker hanter izazvao smrt 11 ljudi, uključujući i pilota, a nekoliko dana kasnije dva mala aviona sudarila su se na aeromitingu na severu Švajcarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: