Utorak, 18.08.2015.

13:54

Moskva: Uhapšeni zbog prodaje sira od 30 mil. $

Ruska policija razbila je međunarodnu mrežu i uhapsila šest osoba osumnjičenih da su umešani u proizvodnju zabranjenog sira u vrednosti od 30 miliona dolara.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Thinkstock

Policija je saopštila da je razbijena mreža koja je isporučivala proizvod napravljen od sirišta čiji je uvoz u Rusiju zabranjen.

Na proizvod je stavljana falsifikovana etketa poznatih stranih proizvođača sira, a zatim je prodavan u lancima supermarketa i distributivnim centrima u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Rusija je prošle godine zabranila uvoz sira i drugih poljoprivrednih proizvoda iz zapadnih zemalja koje su Moskvi uvele sankcije zbog spora oko ukrajinske krize.

Pošto je ta zabrana u velikoj meri kršena, Rusija je počela da uništava tone hrane koja je nelegalno uvezena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: