"Neprihvatljivo što je policajac udario građanina"

Urednik “Južnih vesti“ Predrag Blagojević izjavio je da je neprihvatljivo to što je policajac udario građanina, kao i da nije stvar u tome da li je on novinar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.08.2015.

18:01

Default images

“Ne radi se o tome da je neko napao novinara, policajac je udarao građanina. To je nešto što je potpuno neprihvatljivo“, naglasio je Blagojević.

Predraga Blagojevića dva puta je u glavu udario policajac na džez festivalu Nišvil.

Do incidenta je došlo nakon kratke rasprave zbog toga što Blagojević nije imao ličnu kartu.

“Mislim da on uopšte nije registrovao šta sam ja njemu dao, pozvao je kolegu i dok su me vodili ka marici ja sam im ponudio da provere moj identitet tako što će pitati moje kolege koji su bili sa mnom. U jednom trenutku gurnuo sam ruku u džep da izvadim mobilni, policajac mi je oduzeo telefon, savio ruku iza leđa i udario šakom u potiljak. Dok smo išli ka marici koja je bila udaljena desetak metara on je stalno ponavljao: 'Šta se praviš pametan' i još jednom udario“, naveo je on.

Blagojević kaže da je, nakon što mu je u policijskoj stanici utvđen identitet, pušten uz izvinjenje.

Načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulović iznenađen je ponašanjem njegovih služnbenika i kaže da se slučaj ispituje.

“Ako su policajci krivi zbog neprofesionalnog postupanja, onda će uslediti adekvatne mere. U svakom slučaju, da li je novinar, da li je građanin, poznato lice, nepoznato lice, policijski službenici mora da se ponašaju prema svim ljudima podjednako isto profesionalno“, kaže Grekulović.

Nezavisna udruženja novinara Srbije i Vojvodine osudila sua napad na Blagojevića i zatražila hitrnu reakciju nadležnih.

Ovo je u poslednjih nedelju dana drugi slučaj privodjenja novinara nar adnom zadatku u Nišu. Prošlog utorka u policiji je ispitivan novinar portala
"Građanin", koji je izveštavao o karavanu navijača “Radničkog” koji su pozivali nižlije na utakmicu sa Voždovcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: