Ukrali šine na pruzi Beograd - Pančevo

Nepoznate osobe ukrale su deo proge na relaciji Beograd - Pančevo, javlja "Blic".

Izvor: B92

Subota, 01.08.2015.

12:20

Default images
Foto: Thinkstock

Čuvar pruge na železničkoj stanici Krnjača jutros je u 8.55 sati prijavio krađu dela pruge na skretnici. Sobraćanje vozova tim delom je obustavljeno.

Krađa se najverovatnije dogodila sinoć, pa je posle izveštaja čuvara, u 9.15 sati obustavljen saobraćaj na pruzi Krnjača- Ovča, kažu iz Medija centra Železnice Srbije.

U 10 sati čuvar je konstatovao krađu na još jednom delu pruge.

"Ophodar pruge je primetio da i na železničkoj stanici Ovča nedostaju delovi skretnice, zbog čega je u potpunosti obustavljen saobraćaj na tom delu pruge. Dok pruga ne bude popravljena, voz koji saobraća iz Vršca ka Beogradu, voziće samo do Ovče", navode iz Železnice Srbije.

Iz Medija centra ovog preduzeća kažu da krađe na prugama u Srbiji nisu retkost.

"Zbog mnogobrojnih krađa, godišnja šteta koju Železnice Srbije moraju da nadomeste meri se u stotinama miliona dinara. Ove krađe ugrožavaju i živote mnogih putnika, jer jedan ukradeni šraf može da znači veliku nesreću. Kako je video nadzor veoma skupo rešenje za ovaj problem, jedini način da se krađe izbegnu je stroga primena već pooštrenog zakona o ugrožavanju javne bezbednosti", ukazuju oni.

Na pokradenim delovima pruge Beograd - Pančevo trenutno se naleze ekipe MUP-a i Železnice Srbije, koje pokušavaju da rasvetle ovaj događaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: