"MUP RS spreman za godišnjicu u Srebrenici"

Direktor policije RS Gojko Vasić je potvrdio da je entitetski MUP spreman da na najvišem nivou obezbedi obeležavanje dve decenije od zločina u Srebrenici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.07.2015.

14:40

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Vasić je to izjavio prilikom susreta sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem.

U susret 11. julu, danu kada se tradicionalno u Srebrenici obeležava godišnjica zločina iz ratne 1995, Duraković je razgovarao i sa načelnikom Centra javne bezbednosti Bijeljina Žarkom Ćosićem i komandirom Policijske stanice Srebrenica Adisom Cibralićem.

Na sastanku je, precizira agencija, razgovarano o bezbednosnoj situaciji koja će pratiti obeležavanje 20. godišnjice srebreničkog zločina, prenosi Fena.

Nedavno je i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač izjavio da je bezbednosno stanje u RS povoljno i da nema nikakvih relevantnih informacija o tome da neko može da izvrši bilo kakav incident na komemoraciji u Srebrenici 11. jula.

"Nadamo se da će taj skup proći u najboljem redu. Cilj nam je da sve to dobro prođe i da se završi kao i svi dosadašnji, bez problema", istakao je tada Lukač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: